Thursday, June 4, 2009

KOMUNIS TUNGGU MASA SESUAI KEMBALI MENYEMBELIH RAKYAT MALAYSIA

Ideologi komunis telah melakarkan sejarahnya di abad keduapuluh - lakaran yang penuh dengan penindasan dan kekejaman, pembunuhan dan tangisan. Ahli-ahli sejarah menganggarkan bahawa ideologi komunisma telah mengorbankan 120 jiwa sejak Revolusi Rusia pada tahun 1917.
Korban yang jatuh bergelimpangan bukan sahaja dari kalangan tentera yang gugur di medan pertempuran tetapi juga rakyat jelata yang menjadi mangsa pembunuhan rejim yang menguasai negara mereka sendiri. Dunia pernah menyaksikan penyembelihan yang tidak berperikemanusiaan dilakukan oleh pemimpin-pemimpin komunis (termasuk Chin Peng). 
Ideologi bangsat ini dengan sewenang-wenang telah meragut ratusan juta jiwa tanpa mengira lelaki mahupun wanita, dari yang tua hingga ke remaja termasuk bayi. 
Rejim-rejim komunis telah merampas hak asasi dan kebebasan puluhan juta manusia, mengusir mereka dari kampung halaman dan secara sistematik melemparkan mereka ke lubang kebuluran, perhambaan di kemah-kemah kerjapaksa dan penjara. 
Berjuta-juta lagi menjadi sasaran  kumpulan-kumpulan gerila dan organisasi pengganas komunis, tidak kurang pula yang terpaksa hidup dalam ketakutan akan menjadi sasaran peluru mereka.
Sejak keruntuhan Soviet Union pada Disember 1991, pengaruh komunis seakan-akan telah berakhir. Benarkah demikian, atau masihkah komunisme menjadi ancaman kepada keharmonian hidup rakyat di setiap negara didunia ini?
Sungguh malang bagi Malaysia, negara yang amat kita cintai, kerana dalam dekad pertama abad ke-21 ini ada rakyatnya yang cuba membawa kembali ketua tukang sembelih keparat itu.
Nampaknya selama ini komunisme hanya bersembunyi dan menanti datangnya keadaan-keadaan yang sesuai bagi mereka untuk tiba-tiba muncul menerkam dan membaham mangsa. Mereka telah memasang perangkap - menutup lubang buaya mereka dengan pelbagai hiasan. Rupa dan nama mereka mungkin sudah berubah namun ia tetap menunggu dan mencari kesempatan serta saat yang sesuai untuk kembali memporak-perandakan dan mengheret manusia ke kancah penderitaan. 

- Ilustrasi dipetik dari hasil kerja Harun Yahya

No comments: