Thursday, January 17, 2013

Murid-Murid Sekolah Rendah di Kunak Terima Bantuan Beg Sekolah

Kunak, 17 Januari 2013 - Seramai 2000 beg sekolah diagih-agihkan kepada murid-murid tahun 1, 2 dan 3 sekolah kebangsaan di Kunak. Beg sekolah itu adalah sumbangan daripada ADUN Kunak Yang Berhormat Datuk Nilwan Kabang.


YB Datuk Nilwan

Majlis penyampaian diadakan di Dewan Serbaguna Sekolah Kebangsaan Kunak 1. Dalam majlis yang sama hadiah wang tunai sebanyak RM200, juga sumbangan daripada YB ADUN Kunak, disampaikan kepada 6 orang murid yang mencapai keputusan 5A dalam peperiksaan UPSR 2012.

"Sumbangan beg ini merupakan sebahagian kecil nikmat yang kita dapat rasai apabila negara dalam keadaan makmur dan aman di bawah naungan pentadbiran kerajaan yang prihatin terhadap rakyat", kata Datuk Nilwan dalam ucapannya di majlis tersebut.

Datuk Nilwan juga mengucapkan tahniah dan ucapan terimakasih setinggi-tingginya kepada warga pendidik atas usaha bersungguh-sungguh mereka sehingga membolehkan sekolah-sekolah di daerah ini mencapai keputusan peperiksaan yang membanggakan. 

Semua 15 buah sekolah kebangsaan di Daerah Kunak menghantar 5 hingga 10 orang murid sebagai wakil untuk menerima sumbangan beg itu bagi pihak rakan-rakan mereka. Turut hadir ialah semua guru besar dan pengetua sekolah, pengerusi-pengerusi PIBG  serta pemimpin-pemimpin masyarakat Daerah Kunak.
Dewan Serbaguna SK Kunak 1
Bangunan SK Kunak 1 - Bangunan sekolah ini dinaiktaraf
pada tahun 2012 dan menelan belanja RM12juta
Surau SK Kunak 1

No comments: